KPN rondt verkoop kabelactiviteiten af

KPN heeft met de verkoop van Vision Networks Tsjechië alle kabelactiviteiten van Vision Networks afgestoten, op een niet-materieel belang in Polen na.

Eerder al werden kabelbelangen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland verkocht. Aangezien er na deze verkoop binnen Vision Networks - een 100 procent, niet-geconsolideerde dochter van KPN - niet langer materiële activiteiten worden uitgevoerd, heeft de Raad van Commissarissen van Vision Networks besloten zichzelf in september op te heffen. Dan zal ook het vermogen van Vision Networks terugvloeien naar KPN.
 
Vision Networks heeft zijn 100 procent-dochter Vision Networks Tsjechië vandaag verkocht aan Betbari Holding, eigenaar van TES Media, het derde kabelbedrijf in Tsjechië. Vision Networks Tsjechië is eigenaar van Intercable Cz, de tweede aanbieder van kabeltelevisie. De verkoop moet overigens nog worden goedgekeurd door de Tsjechische mededingingsautoriteiten.
 
Bij de oprichting van Vision Networks op 1 januari 1997 werd een bedrag van 1,7 miljard gulden ten laste van het eigen vermogen van Koninklijke PTT Nederland NV afgesplitst naar de nieuwe zelfstandige vennootschap, die daarom niet langer werd meegeconsolideerd. Alle risico's met betrekking tot kabelactiviteiten werden daarmee geëlimineerd uit KPN. Mede uit de opbrengsten uit verkopen (Casema en het Britse ComTel) werd door Vision Networks een lening verstrekt aan KPN. Omdat KPN nu volledige zeggenschap krijgt, zal Vision Networks - inclusief resterende verplichtingen - worden meegeconsolideerd op het moment dat de verkoop van de Tjechische activiteiten is afgerond. Op de balans van de KPN Groep zal daardoor de externe schuld afnemen met zo'n 630 miljoen euro en het eigen vermogen toenemen met ongeveer 700 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.