KPN sleept grote opdracht Rabobank binnen

De Rabobank heeft KPN Telecom opdracht gegeven het Wan 'Rabonet-2' aan te leggen, dat gebruik gaat maken van de nieuwe IP-vpn-dienst 'Epacity Office' van KPN Telecom.

Rabonet-2 moet het dataverkeer gaan verzorgen tussen Rabobank Nederland en de lokale Rabobanken. Met Epacity Office worden de diverse vestigingen onderling gekoppeld. KPN levert Rabobank ook de bijbehorende diensten en de actieve netwerkcomponenten van Cisco Systems. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.
 
Het nieuwe Wan wordt wereldwijd één van de grootste 'virtual private networks' gebaseerd op IP. Na een stapsgewijze oplevering zullen de circa 1600 kantoren en 2889 geldautomaten vanaf 1 oktober 2003 gemigreerd zijn naar het nieuwe netwerk. Elke vestiging beschikt dan minimaal over een 2 Mb-verbinding. Tot nu toe was dat 64Kb. De eerste migraties staan voor september op de planning.
 
Rabonet-2 vervangt het bestaande Rabonet-1, dat na vele jaren te hebben gefunctioneerd nu niet meer in staat is te voorzien in de groeiende behoefte aan bandbreedte en flexibiliteit. Het nieuwe netwerk is een logische stap in de ontwikkeling van de Rabobank tot een 'virtuele financiële instelling'. Klanten moeten straks snel en op ieder gewenst moment zaken kunnen doen via internet en vaste of mobiele telefoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.