750.000 .nl-domeinnamen geregisteerd

Nederland telt inmiddels 750.000 .nl-domeinnamen, zo blijkt uit de nieuwste gegevens van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (Sidn).

De eerste mijlpaal werd bereikt in 19989 met de 50.000ste domeinnaam. Daarna ging het snel op de golven van de internetexplosie. In november 2000 werd de 500.000ste domeinnaam ingeschreven. Vervolgens vlakte de groei af. Nu, bijna anderhalf jaar na de laatste mijlpaal, is de 750.000ste .nl-domeinnaam geregistreerd.
 
De Sidn verwacht dat de registratie van het aantal .nl-domeinnamen de komende jaren verder zal toenemen, maar dat de groei van het aantal aanmeldingen verder zal afnemen. De miljoenste .nl-domeinnaam wordt pas over meer dan twee jaar verwacht.
 
De Sidn is er overigens in geslaagd het merendeel van de 226 geblokkeerde .nl-domeinnamen via loting van de hand te doen, zo meldt het ANP. De domeinnamen werden niet vrijgegeven omdat ze een te algemeen karakter hebben. Daarbij gaat het om namen als restaurant.nl. Met een totaal van 359 inschrijvingen was verzekeringen.nl veruit de populairste domeinnaam. Het winnende lot viel op verzekeraar Achmea, dat overigens ://www.verzekeringsmaatschappij.nl, wist binnen te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.