Newconomy haalt Explainer DC in huis

Internetinvesteerder Newconomy heeft de eerder aangekondigde overname van Explainer DC afgerond.

Explainer DC is sinds de jaren tachtig actief op het gebied van multimedia, digitale communicatie en e-business. Het bedrijf ontwikkelt e-business applicaties voor een klein aantal klanten en levert beheer- en hostingfaciliteiten. Het verwacht dit jaar een omzet te behalen van circa 3,5 miljoen euro met een bescheiden winst.
 
Volgens de internetinvesteerder zal de overname van Explainer DC, dat als 100 procent participatie wordt opgevoerd in de boeken, over 2002 geen invloed hebben op het bedrijfsresultaat. Voor volgend jaar rekent Newconomy erop dat Explainer een positieve bijdrage levert. De onderneming heeft de acquisitie volledig uit eigen middelen gefinancierd.
 
Na een periode van inkrimping, is Newconomy weer voorzichtig begonnen met investeringen in andere bedrijven. Het streeft daarbij altijd naar een controlerend belang. Zo nam de internetinvesteerder onlangs een aandeel van 50 procent in Elsevier Training.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.