Greenfield Capital koopt Energis Nederland

Het in financiële moeilijkheden verkerende telecombedrijf Energis is donderdag voor een niet nader genoemd bedrag opgekocht door de Nederlandse investeringsmaatschappij Greenfield Capital Partners.

Energis krijgt de oorspronkelijke naam van het uit de energiesector voortgekomen Enertel weer terug. Het bedrijf is twee keer in buitenlandse handen geweest. November 1999 nam het eveneens uit de nutssector voortgekomen Britse telecombedrijf Energis Enertel van Worldport over. Energis plc maakte vorige maand door een nieuwe kapitaalinjectie van 230 miljoen euro door zijn banken een doorstart.
 
Alle activiteiten en de bankschuld van ruim een miljoen euro zijn in de nieuwe bv Thelys gestopt. Het besluit viel om de Nederlandse tak apart te verkopen.
 
De nieuwe eigenaar stelde als eis aan zijn investering een verdere sanering van Energis. Een maand terug zijn al ruim zeventig medewerkers van de 360 ontslagen. Dit keer staan er 110 mensen op straat volgens bestuurder Wim de Ruijter van FNV Bondgenoten. Met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen dat voorziet in een vertrekregeling. Getroffen werknemers krijgen vier maanden salaris mee. Oudere en moeilijk plaatsbare medewerkers krijgen drie maanden een aanvulling op hun werkloosheidsuitkering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-16T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.