UPC overweegt surséance aan te vragen

De schuldenbelaste kabelaar UPC is van plan uitstel van betaling aan te vragen. Daardoor kan het zijn schuldeisers dwingen akkoord te gaan met een financiële herstructurering van het bedrijf.

Op dit moment kampt UPC nog met een schuldenlast van circa 10 miljard euro. UPC wil 7,5 miljard euro omruilen tegen gewone aandelen. Daardoor neemt de schuld van de kabelaar fors af. Via een surséance wil UPC zijn schuldeisers dwingen in te stemmen met het financiële saneringsplan. In dat geval krijgen de obligatiehouders een fractie van de oorspronkelijke waarde van hun lening retour.
 
De financiële saneringsplannen van UPC dateren al van begin dit jaar. Het noodlijdende kabelbedrijf heeft ondertussen al drie keer respijt gekregen van de banken en moederbedrijf United Global Com (UGC) om zijn financiële balans op orde te krijgen.
 
De belangrijkste reden voor de coulante houding van de banken is, dat ze er zelf alle baat bij hebben dat de onderhandelingen over de schuldsanering rond komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Oftwewel:
Gemeente Amsterdam, gefeliciteerd met de privatisering van het kabelnet!
Iedereen meteen z'n abonnement opzeggen en collectief aan de schotel!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.