Explosieve groei verwacht voor breedband

Het aantal internetters dat wereldwijd gebruik maakt van breedband zal de komende twee en een half jaar met een factor 7 toenemen.

Dit blijkt uit prognoses van het Amerikaanse onderzoeksbureau eMarketer. In 2000 stond de teller van het aantal bredbandgebruikers nog op 15 miljoen, maar in 2004 zal dit aantal zijn gestegen naar ruim 117 miljoen wereldwijd.
 
In Europa bedraagt het aantal gebruikers van breedbandinternet volgens eMarketer in 2004 27 miljoen. In 2000 waren dat er nog 1,5 miljoen. Maar Noord-Amerika spant de kroon met een voorspeld aantal breedbandgebruikers in 2004 van 38 miljoen. Nu zijn dat er nog 13,5 miljoen. In het Verre Oosten is de groei naar verhouding het hoogst - van 5,8 miljoen in 2000 naar bijna 50 miljoen in 2004 - gevolgd door Latijns-Amerika waar over ruim twee jaar naar verwachting 3,2 miljoen gebruikers via breedband met het internet verbonden zullen zijn.
 
Wat betreft de gebruikte technieken voor breedbandtoegang heeft Adsl, vergeleken met kabel, een vaste draadloze verbinding en internet per satelliet, de beste papieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik woon in Deventer en heb tijden gewacht tot ADSL MET LINESHARING beschikbaar zou zijn maar er is nog geen zicht op dat de telefooncentrale waarop wij zijn aangesloten binnen afzienbare tijd LINESHARING ondersteunt dus heb ik nu toch maar een kabelabonnement bij Home genomen. Dit soort zaken zorgt er trouwens voor dat ADSL minder snel gemeengoed wordt.
Ik ben trouwens nog veel meer geinteresseerd in breedband via het stopcontact waardoor het getrek van kabels achter de rug is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.