KPN's Software Huis naar Atos Origin

Onderhandeling tussen KPN en Atos Origin hebben geleid tot de verkoop van het Software Huis van de telecomaanbieder aan de ict-dienstverlener voor 29 miljoen euro.

Reeds bij de onderhandelingen over de verkoop van KPN Datacenter, dat Atos Origin voor 163 miljoen overnam, kwamen het Software Huis en Werkplekdiensten aan de orde. Atos Origin zou ook voor deze onderdelen belangstelling hebben. KPN wilde ze aan Atos Origin slijten, omdat beide bedrijfsculturen goed op elkaar zouden aansluiten.
 
De verkoop van Werkplekdiensten (700 mensen) is in mei rond gekomen. Nu is de handel rond Software Huis afgerond. De 600 medewerkers gaan onderdeel uitmaken van Atos Origins Consultancy & System Integration in Nederland. Het Software Huis ontwikkelt applicaties en beheert deze voor KPN.
 
KPN en Atos Origin gaan gezamenlijk een 'Total Cost of Ownership'-programma uitvoeren. Atos Origin heeft zich hierbij verplicht de kosten van de integrale it-dienstverlening aan KPN tot een structureel lager niveau terug te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-19T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.