EDS enige kandidaat ABN Amro-deal

Electronic Data Systems (EDS) is de enig overgebleven kandidaat in de race om het omvangrijke vijfjarige uitbestedingscontract van ABN Amro, waarvan de waarde wordt geschat op 1,5 miljard euro.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van 'goedingelichte bronnen' bij de bank. Het contract, dat onder andere het beheer van de wereldwijde computersystemen omvat, is een teken dat er met name in de financiële sector voor computerservicesbedrijven nog de nodige aantrekkelijke deals vallen te sluiten. In februari sloot IBM, de nummer 1 in computerservices, een uitbestedingscontract van vier miljard dollar met American Express voor de duur van zeven jaar.
 
Steeds meer ict-dienstverleners storten zich op de lucratieve uitbestedingsmarkt, die volgens marktonderzoeksbureaus de komende jaren met tientallen procenten zal blijven toenemen. Zo ook de Nederlandse dienstverleners, zoals Getronics, dat onlangs een omvangrijk uitbestedingscontract sloot met chemieconcern DSM. Maar sommige analisten zijn juist sceptisch over de mogelijkheden die it-servicebedrijven hebben om ook op de langere termijn super-uitbestedingsdeals binnen te halen. Ze wijzen daarbij onder meer op de terugtrekking van EDS uit de race om een miljardencontract met Proctor & Gamble. De voorwaarden voor deze deal zouden te onaantrekkelijk zijn.
 
De top twee in uitbestedingsland, IBM en EDS, vechten nu naar verluidt om een gigantisch uitbestedingscontract van de Amerikaanse zakenbank J.P. Morgan Chase. Het zou gaan om een deal van acht tot tien miljard dollar, een van de omvangrijkste uitbestedingscontracten ooit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.