Enertel als feniks uit as herrezen

De toekomst van Energis Nederland is veilig gesteld. Greenfield Capital Partners heeft het bedrijf overgenomen van zijn Britse moeder. De oude naam Enertel, dat het bedrijf voerde toen energiebedrijven aan de touwtjes trokken, is opgepoetst.

De balans is opgeschoond. Dit noemt Cees Meeuwis, ceo van Enertel, het voornaamste wapenfeit van de schoonmaakactie sinds de Britse eigenaren uitgekocht zijn. "We gaan werken met fatsoenlijke en nuchtere boekhoudregels. Het prakken van medewerkers onder de ebitda-lijn is verleden tijd." Meeuwis doelt op de gewoonte om een gedeelte van de salarissen als investering in de boeken weg te schrijven, omdat werknemers aan de lancering van toekomstige producten werkten. Ook omzetverhogende capaciteitsruil met collega telecombedrijven is passé. Volgens Meeuwis vond dit in Nederland op grote schaal plaats.
 
De nieuwe eigenaar heeft voor de overname een drastische afslanking van het bedrijf bedongen. Half juni kwamen al 73 van de 360 werknemers op straat te staan. Daar komen nog eens tachtig werknemers bij in een nieuwe ontslagronde. Meeuwis hoopt de schade van deze laatste reorganisatie zoveel mogelijk te beperken door getroffenen via uitbestedingscontracten onder te brengen bij een nieuwe werkgever. Hij werkt aan een plan om de beheerafdeling van het netwerk en facturering op deze manier af te stoten.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 30 augustus 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-29T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.