Imtech snijdt opnieuw in Datelnet

Technisch dienstverlener Imtech schrapt wederom banen bij zijn verlieslijdende telecomtak Imtech Telecom, het voormalige Datelnet.

In de tweede helft van dit jaar wordt het aantal telecom-medewerkers teruggeschroefd met 250 naar duizend. Toen Imtech Datelnet eind december 2001 overnam, telde het bedrijf nog 2400 employees. Maar het bedrijf kreeg al snel last van de kwakkelende telecommarkt en draait nog steeds met een miljoenenverlies op een omzet van ongeveer 100 miljoen euro per jaar.
 
Imtech hoopt met de sanering te bereiken dat Datelnet over de tweede helft van dit jaarbreak even draait. Die hoop is onder meer gebaseerd op het feit dat de concurrerende netwerkbouw-activiteiten van KPN aanzienlijk zijn verminderd.
 
Over het afgelopen tweede kwartaal zag Imtech de winst uit normale bedrijfsvoering met 11 procent dalen naar 18,9 miljoen euro. Inclusief buitengewone baten en lasten, nam de winst toe met 28 procent. De omzet steeg met 40 procent naar 694 miljoen euro. Imtech omschrijft de afgelopen periode als redelijk. De ontwikkelingen verlopen volgens de technische dienstverlener bevredigend, ondanks de tegenvallende economische situatie en de zwakke prestatie van de telecomtak. Volgens het bedrijf is de orderportefeuille goed gevuld met ruim 2,5 miljard euro, een stijging van 23 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.