Volledige top Magnus stapt per direct op

De volledige top van automatiseerder Magnus is vanwege 'een fundamenteel verschil van inzicht' met grootaandeelhouder Magpars opgestapt.

Volgens een verklaring voelde de tweekoppige raad van bestuur, bestaande uit topman Marco Verver en financieel directeur Louis Bienfait, zich niet meer gesteund door de grootaandeelhouder. De uit drie man bestaande raad van commissarissen voelde zich medeverantwoordelijk voor het gevoerde beleid en toonde zich loyaal aan de bestuurders door eveneens te vertrekken.
 
Een van de belangrijkste geschilpunten is dat ceo Verver wil aansturen op verdere groei, terwijl aandeelhouders juist een pas op de plaats willen maken en kosten willen besparen vanwege de economische tegenwind. In Het Financieele Dagblad verklaarde een woordvoerder van Magnus: "Je moet denken aan verschil van inzicht over bijvoorbeeld hoe zwaar de top van het bedrijf moet zijn, de corporate kosten, de overnamestrategie, de manier van leidinggeven bij onze Aziatische activiteiten. Het zware weer in onze sector speelt natuurlijk op de achtergrond mee."
 
Grootaandeelhouders Magpars bezit circa 53 procent van de aandelen Magnus. Een van de oprichters, Fred Hermans, gaat bij de automatiseerder tijdelijk het roer overnemen. Hermans belegt op 16 september een speciale aandeelhoudersvergadering om een nieuwe raad van bestuur en raad van commissarissen te kiezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Alleen mensen die niet uit een eigen aandelenpositie redeneren hanteren nu een sterke groeistrategie.
Het siert de aandeelhouders dat ze risicobeheersing voor werknemers en investeerders laten prevaleren boven een groeistrategie die binnen de exercise periode van de opties van de bestuurders moet zijn gerealiseerd!
Kortom, verstandig besluit en naief van de huidige directie. Wat hebben ze nou eigenlijk gepresteerd afgelopen jaren? Sinds de beursintroductie is de koers alleen nog maar gedaald......

Dit lijkt er sterk op de woede-uitbarsting van verwende kinderen. Lachwekkend en uitermate onprofessioneel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.