Atos Origin voltooit overname Softwarehuis

Met de definitieve overname van KPN Softwarehuis door Atos Origin is deze qua grootte on-Nederlandse uitbestedingsoperatie afgerond. In totaal stappen 2340 medewerkers over naar de automatiseerder.

Computable meldde in april dat Atos Origin deze zomer de onderhandelingen met KPN over de overname van zijn softwarehuis zou afronden. Bij deze afdeling werken zeshonderd medewerkers die zich bezighouden met software-ontwikkeling en applicatiebeheer (bijvoorbeeld van netwerkmanagementtools en factureringssoftware). De automatiseerder betaalt 29 miljoen euro voor de overname.
 
Eerder al nam Atos Origin KPN Datacenter (oktober 2001, 1040 medewerkers) en KPN Werkplekdiensten (februari 2002, 700 medewerkers) over. De automatiseerder moet nu aan de hand van eentotal cost of ownership-programma aantonen dat het de it-dienstverlening goedkoper kan uitvoeren dan het telecombedrijf zelf.
 
KPN, dat automatisering niet meer als kernactiviteit beschouwt, heeft overigens niet alle it afgestoten. De divisie Business Solutions (het vroegere Corporate Networks), die ict-infrastructuren inricht, biedt klanten applicatiediensten aan, onder meer op SAP-gebied. Bovendien is het telecombedrijf volledig eigenaar van Contrado, een ontwikkelaar van frontoffice-systemen voor de telecombranche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-30T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.