Syntegra zet opnieuw mensen op straat

Ict-dienstverlener Syntegra krimpt opnieuw in. Het Zoetermeerse bedrijf wil de kosten met 10 tot 15 procent verlagen om weer winstgevend te worden. Het zal een aantal arbeidsplaatsen schrappen.

Het ANP-bericht dat het om honderd tot honderdvijftig medewerkers van de bijna negenhonderd zal gaan, wil directeur Robert Pols niet bevestigen. "Er bestaat nog geen lijst van personen. Momenteel buigt de ondernemingsraad zich over het concept voor een sociaal plan. Half september weten we het definitief."
 
Begin dit jaar verklaarde Pols nog tegen Computable dat zijn bedrijf de grootste reorganisatieslag achter de rug had. Het aantal bankzitters is sindsdien echter weer opgelopen van veertig tot negentig. Door de aanhoudende malaise moet de detacheerder opnieuw bezuinigen. "We verwachten dat de markt pas in 2003 weer aantrekt".
 
Syntegra behaalde in Nederland in het afgelopen boekjaar (eindigend op 1 april 2002) een verlieslijdende omzet van 130 miljoen euro. Wereldwijd boekte het bedrijf met vijfduizend werknemers wel winst (30 miljoen euro) op een omzet van bijna één miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.