Big Dog Solutions zet psa over op .Net

Big Dog Solutions heeft zijn professional service applicatie (psa) Big Dog herschreven voor het .Net-platform. Na een uitvoerige afweging kreeg dit de voorkeur boven Java; 4gl-omgevingen werden al heel snel afgeserveerd.

Het bedrijf in Scherpenzeel komt voort uit HSO, een implementator van onder andere Baan-erp- en e-business-oplossingen, met zeven kantoren, verspreid over drie continenten. Deze onderneming kon geen goed werkende applicatie vinden voor het automatiseren van een projectorganisatie in de dienstverlening met internationale aspecten. Exact en Baan Finance lieten het afweten. Daarom heeft zij er in 1997 zelf maar een gemaakt: een applicatie voor projectbeheer, 'resource management', tijdregistratie en projectadministratie. Kortom, wat tegenwoordig professional services automation (psa) heet.
 
Big Dog, zoals het product heet, was geschreven voor de interne organisatie in 4gl Baan (Baan Project). In 1999 is Big Dog Solutions verzelfstandigd, kort voordat de onderzoeksgroep Aberdeen een glorieuze toekomst voor psa voorspelde. In 2000 is besloten zelfstandig met de psa-software de markt op te gaan. Maar dan moest er wel wat aan gebeuren. De applicatie, gekoppeld aan Baan IV (dus niet 'webenabled'), was erg zwaar, gaf nog grijze schermen en was niet geschikt voor toekomstige ontwikkelingen als het gebruik van mobiele apparatuur.
Er moest een nieuwe applicatie komen, zo werd besloten.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 november 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-14T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.