IDC voorspelt groei crm-markt in Nederland

Customer Relationship Management (crm) is niet langer een modeverschijnsel. Steeds meer wordt er gekeken naar bedrijfsproblemen en de manier waarop crm ingezet kan worden om deze problemen op te lossen.

Dat blijkt uit het onderzoeksrapport 'CRM Insights 2002' van IDC. Het onderzoeksbureau voorspelt voor de komende jaren voor Nederland een groei van 19 procent. Vorig jaar bedroegen de uitgaven aan crm-software 102 miljoen euro, dit jaar neemt dat bedrag toe tot 121 miljoen euro. Volgens het rapport kan de sterkste groei worden toegeschreven aan nutsbedrijven, overheid en gezondheidszorg.
 
Voorheen kochten bedrijven de software veelal omdat het in de mode was, maar de benadering is pragmatischer geworden. "Door deze wat meer terughoudende benadering in combinatie met de economische tegenwind, zien we aanmerkelijk lagere groeicijfers dan in voorgaande jaren", aldus analist Paula Breedveld. "Eindgebruikers willen bewijzen zien van het nut en effect van crm voor hun organisties."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-03T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.