Groningse ict-bundeling in de maak

VCD Automatisering uit Groningen neemt plaatsgenoot Amyyon over. VCD wil met de overname van deze crm-softwareleverancier zijn positie op het gebied van bedrijfsinformatietoepassingen versterken. Er vindt nog wel een boekenonderzoek plaats. De directie van VCD sluit verdere overnames niet uit.

VCD Automatisering bestaat 25 jaar. Er werken 150 medewerkers (plus een aantal jonge automatiseerders in opleiding) die vooral in Noord-Nederland actief zijn. Het automatiseringsbedrijf biedt bepaalde niche-markten, waaronder de gezondheidszorg, toegesneden applicaties en verleent onderhouds- en beheerdiensten. Opmerkelijk genoeg kan de firma terugkijken op een goed boekjaar in 2001 met een winstgevende omzet van 16,7 miljoen euro, een stijging van 25 procent.
 
Amyyon - gehuisvest in een kantoor 150 meter naast dat van VCD - ontwerpt, ontwikkelt, implementeert en onderhoudt relatiebeheersoftware. Er werken twintig mensen. Het bedrijf heette tot juli 1998 Minihouse, maar die naam werd in het buitenland te vaak geassocieerd met een nietig softwarebedrijfje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-03T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.