Nieuw: Nederlands platform productsoftware

Nederlandse producenten van productsoftware hebben sinds kort een gezamenlijk platform voor het uitwisselen van ervaringen met en kennis omtrent het ontwikkelproces van hun software.

Het platform van negen bedrijven is ontstaan uit een initiatief van onderzoekers van de faculteit Informatica van de Vrije Universiteit te Amsterdam. De oprichting van de groep is donderdag op het ICT-Kenniscongres 2002 bekend gemaakt door Sjaak Brinkkemper, bijzonder hoogleraar productsoftware van de VU.
 
De negen deelnemende bedrijven zijn Baan, Pallas Athena, Tridion, Vanenburg Group, SIG, Planon, Trimergo, Noldus en Cyco. Het platform heeft een open karakter en "nieuwe leden zijn dus van harte welkom", aldus initiatiefnemer Brinkkemper.
 
Doel van het platform is de honderden fabrikanten van productsoftware in Nederland te helpen bij het inrichten van hun interne ontwikkelproces. Veel tijd, inspaning en geld gaat thans verloren omdat er geen of nauwelijks kennisuitwisseling in deze bedrijfstak plaatsvindt, aldus de initiatiefnemer. Het platform organiseert werkgroepen en seminars op verschillende terreinen als ontwikkelplatforms, teststrategieën en -tools, het beheren van software-requirements, configuratieanagement, patentering, het gebruik van standaards als ISO 9000, Spi, Cmm en Tsp/Psp en het schrijven van installatie- en gebruikershandleidingen.
 
"Het platform gaat daarnaast in samenwerking met onderwijsinstellingen cursusmateriaal voor hbo-opleidingen en universiteiten ontwikkelen en ook doceren", aldus Brinkkemper.
 
Het platform voor Productsoftware gaat opereren als een afdeling van het Nederlands Genootschap voor Informatici (NGI). Het SERC fungeert als secretariaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

De presentatie van de aankondiging tijdens het ICT Kenniscongres is te vinden op www.cs.vu.nl/~sjaak
Geinteresseerde bedrijven kunnen zich melden bij sjaak@cs.vu.nl
Eerstvolgende bijeenkomst medio oktober gaat over Requirements Management processen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-06T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.