Asml heeft minder hoop op snel herstel

Chipmachinefabrikant Asml verwacht dat de chipproductiemarkt zich minder snel herstelt dan het tot voor kort hoopte, maar geeft nadrukkelijk géén winstwaarschuwing.

Wel meldde het Veldhovense bedrijf dat de orders voor chipfabricagemachines behoorlijk hebben te lijden onder de afwachtende houding van veel chipproducenten. In deze branche is het gebruikelijk dat orders voor de machines zo'n zes maanden voor aflevering worden geplaatst, maar sommige klanten benaderen Asml momenteel met verzoeken tot uitstel van de leveringsdatum. Of zeggen zelfs hun orders af .
 
In juli meldde de onderneming nog dat de orderportefeuille ongeveer 40 procent groter was dan vier maanden eerder. Daaruit dacht Asml te kunnen opmaken dat het dieptepunt in de chipmarkt achter ons lag. Maar nu moet het bedrijf op die veronderstelling terugkomen. Overigens wil Asml geen details geven betreffende het precieze aantal orders voor de komende maanden, noch over het aantal geleverde machines tot nu toe in dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-06T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.