Philips intensiveert samenwerking met Apple

Elektronicaconcern Philips heeft de banden met computerproducent Apple verder aangehaald.

Dit werd duidelijk tijdens de opening van de Apple Expo in Parijs. Philips is op dit moment via de joint venture LG.Philips al een belangrijke leverancier van platte lcd-beeldschermen aan Apple. Deze worden onder meer gebruikt voor de iMac en de 23-inch Apple Cinema HD display. Verder is Philips een belangrijke leverancier van chips voor Apple Airport, de draadloze netwerktechnologie van Apple.
 
Tijdens de Apple Expo maakte Philips-topman Kleisterlee duidelijk dat zijn bedrijf tevens Apple's open standaard Rendezvous gaat ondersteunen. Met deze netwerktechnologie kan diverse apparatuur via IP met worden verbonden. "Zowel Apple als wij zijn ervan overtuigd dat consumenten willen dat hun thuisapparatuur met elkaar kan communiceren. Daardoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk dat muziek die is opgeslagen in iTunes op uw Mac, kan worden afgespeeld op een Philips stereo in uw woonkamer."
 
Kleisterlee juichte de open standaard architectuur van Rendezvous toe en verklaarde verder dat Philips de technologie in toekomstige nieuwe producten zal blijven ondersteunen. Philips en Apple hebben verklaard dat ze verdere mogelijkheden tot het intensiveren van de samenwerking zullen onderzoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.