PinkRoccade boekt minieme winstcijfers

It-dienstverlener PinkRoccade heeft het eerste half jaar nog maar net in het zwart weten af te sluiten. De winst voor afschrijving en goodwill kwam uit op 2,3 miljoen euro.

Het winstresultaat is ongeveer 90 procent lager dan over dezelfde periode vorig jaar en daarmee lager dan analisten hadden verwacht. De omzet steeg met 5,5 procent naar 418,6 miljoen euro, hetgeen overigens mede het gevolg is van acquisities die over het jaar 2001 zijn gedaan.
 
PinkRoccade wijt de tegenvallende resultaten aan de verslechterende marktomstandigheden. Omdat herstel in de ict-markt vooralsnog uitblijft, gaat de automatiseerder extra kostenbesparende maatregelen treffen. Er verdwijnen op korte termijn nog eens 350 arbeidsplaatsen bij PinkRoccade, waarbij het met name gaat om gedetacheerde IT'ers in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Eerder bracht PinkRoccade het personeelsbestand al terug van 9450 naar 8750.
 
PinkRoccade ziet de nabije toekomst niet direct rooskleurig in. Voor dit jaar verwacht het bedrijf zeker geen herstel, en het betwijfelt ernstig of de vraag naar ict-diensten in de eerste helft van volgende jaar toeneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

En dan te bedenken dat ze moeilijk liepen te doen toen ik 3 maanden geleden m'n ontslag indiende :P

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.