Amusementstoel voor mensen met handicap

Als afstudeerproject op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben Boy Kwekkeboom en Ilse van Well een stoel ontwikkeld waarmee verstandelijk gehandicapten filmpjes kunnen activeren.

Het duo studeert aan de Faculteit Kunst Media & Technologie in Hilversum en heeft met dit project de titel 'master' gehaald.
 
De opdracht was een vernieuwendinput device te ontwerpen met bijbehorende interface. Het tweetal merkt op dat er weinig computeramusement is voor verstandelijk gehandicapten. Daar wil het verandering in brengen.
 
De 'ilbo' (http://ilbo.hku.nl) is een stoel op een drukgevoelige plaat. De speler zit op de stoel en kan navigeren door zijn gewicht (de druk) te verplaatsen. Aldus activeert hij filmpjes of foto's. Er zitten overigens ook rustpunten in; plaatsen waar niets gebeurt. Het is denkbaar om met dit invoerapparaat bijvoorbeeld computerspelletjes te laten spelen.
 
Het werkende prototype wordt op 25 en 26 september getoond op de Examen Expo (http://expo2002.hku.nl).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-12T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.