CMG in de maag met ontslagafwijzingen

Circa 75 procent van de eerste vijftig ontslagaanvragen voor medewerkers van CMG is de afgelopen week bekrachtigd. CMG weet nog niet wat het gaat doen met de ict'ers wiens ontslag is afgewezen.

Marketing-directeur Menzo de Muinck Keizer: "We gaan eerst de beslissingen goed doorlezen".
 
CMG wil in Noord-Nederland 101 ict'ers en acht administratieve krachten ontslaan. Het bedrijf vroeg in juni ontslagvergunningen aan bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI, het voormalig arbeidsbureau).
 
Afgelopen dinsdag meldde Computable dat de eerste vijftig ontslagaanvragen per abuis voortijdig verzonden zouden zijn. De CWI-woordvoerder kwam dinsdagmiddag op die medeling terug. Volgens hem was het de bedoeling alle beslissingen tegelijk te verzenden. Later besloot de CWI-leiding om de beslissingen toch in delen op te sturen; de woordvoerder was daarover echter niet ingelicht. De overige 59 beslissingen verwacht het CWI in de loop van deze week en begin volgende week te verzenden.
 
Bij beoordeling van de aanvragen gebruikt CMG een wettelijke uitzondering op de regels voor collectief ontslag, die uit de zogenoemde uitzendbijlage. Die uitzonderingen gelden als de gezagsverhouding tussen werkgever, werknemer en inleenbedrijf lijkt op die van een uitzendbureau. De vakbonden, onder leiding van CNV, proberen onder meer via de rechter de toepassing van deze uitzendbijlage tegen te houden. Volgens de bonden strekken de gevolgen van deze ontslagvergunningen zich uit over de hele ict-detacheringsbranche.
 
Bij het vakblad Computable komen veel reacties binnen op het interview met De Muinck Keizer in het tijdschrift van 6 september. In dat artikel zegt de marketing-directeur onder meer dat de 101 ict'ers gezien hun CV geen toekomst meer hebben bij CMG. Uit één van de reacties: "Ronduit belachelijk en grievend. Er zijn collega's in de groep die meer dan twintig dienstjaren hebben. Dat soort mensen heeft tonnen zo niet miljoenen omzet voor CMG binnengehaald. Nu het even tegenzit, worden ze zonder pardon als uitzendkracht aan de kant gezet omdat ze toevallig op het verkeerde moment op de bank zaten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-12T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.