Aino zet toch nog 135 mensen op straat

Ondanks een vrijwillige inlevering van 20 procent van het loon, ziet Aino zich genoodzaakt 135 mensen te ontslaan. Directievoorzitter W. Haverkamp verwacht dat niet nog meer ontslagen nodig zijn.

Het eerste half jaar van 2002 leed de automatiseerder, die veel in detachering doet, een verlies van 9,8 miljoen euro. De omzet daalde met 33 procent tot 25,78 miljoen. Volgens de onderneming wordt de verlaging van de omzet veroorzaakt doordat er minder mensen bij het bedrijf werken en door de slecht marktomstandigheden.
 
" Er zitten te veel werknemers thuis op de bank en die leveren niks op", verklaarde Haverkamp tegenover het ANP-persbureau.
 
In juli heeft het merendeel van de werknemers nog ingestemd met inleveren van loon om het bedrijf te redden. De vakbonden waren daartegen, omdat, mochten er toch ontslagen vallen, die mensen een lagere uitkering krijgen die immers is gebaseerd op het laatst verdiende loon.
 
Woede onstond er deze week bij het personeel toen bleek dat een tiental managers bij het bedrijf er dit jaar juist 20 tot 50 procent in loon op vooruit zou gaan. In De Volkskrant reageert Haverkamp: "Ik vond een aantal dingen echt fors. Maar we moeten niet meteen zeggen dat het schandalig is". Hij kondigde aan met de betrokkenen te bespreken of de loonsverhoging niet kon worden omgezet, op vrijwillige basis, in een premie. Die pas uitbetaald zou worden als ze dit jaar goed presteren.
 
Momenteel werken er ongeveer 680 mensen bij Aino.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tja als ik dit lees weet ik 1 ding zeker: Lever nooit en te nimmer je salaris in voor het voortbestaan van een bedrijf. Heeft meestal geen zin en je krijgt er alleen maar spijt van!

In het bedrijf waar Ondergetekende werkt wordt met dit soort managers heel snel korte metten gemaakt. De heren (ik heb het met dames nog niet meegemaakt) worden op het matje geroepen, krijgen vijftien minuten de tijd om persoonlijke spullen te verzamelen en de autosleutels in te leveren, en kunnen vervolgens per direct het pand verlaten. Op staande voet dus. Inpakken, opzouten, en wegwezen. Ze zien maar hoe ze thuis komen met hun doos met spulletjes. Wie zo met de belangen van het bedrijf spot verdient geen haar betere behandeling. Dit soort figuren is het laagste van het laagste. Het duurt helaas altijd even voordat ze dat zelf in de gaten hebben. Maar ja, berouw komt nu eenmaal altijd na de zonde. Als ze al tot berouw in staat zijn...

Een stelletje uitbuiters zijn het, van die Haverkamp is het te verwachten dat hij de boel gaat saneren dat is immers zijn job (alleen is hij vaak lomp in zijn uitdrukkingen naar de pers toe), maar de rest van het management van AINO dat is het probleem. Die zijn al zeker een jaar de boel aan het flessen, en krijgen ook nog 30% - 50% loonsverhoging. Zo zie maar weer dat de mens niet leert, nog altijd behandelt de directie het personeel als slachtvee, de directie geeft absoluut niets om zijn medewerkers.
Tja, zodra mensen een stropdas omdoen, denken ze meteen dat ze wat meer zijn als de rest.
Triest!!

Wat eigenlijk nog erger is , en daar hoor ik niemand over is dat de loonsverhogingen aan die "managers" gegeven zijn in de periode dat het vorige collectief ontslag van 100 medewerkers liep.

Ik vind het onbegrijpelijk dat de directie zo mild oordeelt over die 'tientallen managers'. Misschien is het een goed idee als Haverkamp een lijst op het Intranet publiceert met de percentages loonwijziging van alle individuele medewerkers, directie incluis. Geen bedragen, alleen een overzicht van wie het hardst bloedt en wie wat uit te leggen heeft.

"Woede onstond er deze week bij het personeel toen bleek dat een tiental managers bij het bedrijf er dit jaar juist 20 tot 50 procent in loon op vooruit zou gaan."
Hoezo deze week pas?
DIe hebben de site van computable dan niet goed bestudeerd. Heb dat nl. ruim een maand geleden al aangegeven (zie reaktie op vorige artikel over 20% loonoffer bij Aino). Iedereen laat zich daar maar als slachtvee leiden door wat "het management" blaat. Zielig. Die loonsverhoging is al vanaf februari of zoiets, maar nu het "in de pers" komt is iedereen ineens in rep en roer. Alsof Haverkamp dat van begin af aan niet geweten heeft... jaja... (Sorry voor mijn sarcastische toon... het resultaat van 5 jaar ervaring ;-)

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat syntegra ook bezig is met ontslag aanvragen van 188 personen.
Echter in de pers is dat nog niet bekend, maar brieven zijn naar alle medewerkers verzonden.
Weet iemand hier nog meer iets vanaf?
Maarten

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.