Syntegra vraagt ontslag aan voor 188 mensen

De Zoetermeerse it-dienstverlener Syntegra heeft voor 188 van de 890 werknemers een ontslagvergunning aangevraagd. De OR buigt zich over een voorgesteld sociaal plan.

Eind augustus meldde Computable dat de dienstverlener zijn kosten met tien tot vijftien procent wil verlagen. Directeur Rob Pols kon toen nog niet aangeven om hoeveel ontslagen het zou gaan.
 
Nu is duidelijk dat het om 188 mensen gaat. "De aanvragen zijn ingediend bij het Centrum voor Werk en Inkomen. En de ondernemingsraad en de vakbonden hebben het concept sociaal plan voorgelegd gekregen. Zij hebben vier weken om daarop te reageren", verklaart Pols.
 
Syntegra draait in Nederland verlies. Wereldwijd boekte de onderneming in het afgelopen boekjaar (geëindigd op 1 april 2002) een winst van 30 miljoen euro op een omzet van bijna 1 miljard euro. Het bedrijf heeft vestigingen in Australië, Azië, Benulux, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Die aandeelhouders hebben toch niet voor niets ge-investeerd. Dankzij hun investeringen is het bedrijf wat het nu waard is. Ze hebben dus recht op winst, desnoods ten koste van het personeel als dat nodig is.
(Overigens personeel zouden bij dit soort bedrijven onmiddelijk acties moeten gaan voeren maar ja dat zijn die ICT yuppies niet zo bedreven in. Te weinig lef, te weinig solidariteit)

3% van 30 miljoen EURO is nog steeds een winst van 900000 Euro... Ik wou dat ik het kreeg op mijn bankrekening ...... Wanneer NL Syntegra meer omzet draait dan andere landen, krijgen de NL medewerkers dan ook meer loon???
Bill

Beste heren,
30 miljoen EURO betekent een rendement van 3%.
Dit betekent dus naar jullie redenering dat Syntegra beter kan stoppen met het bedrijf en hun geld op de bank kan zetten.
Daar krijgen ze meer dan 3%.
Tevens is de omzet wereldwijd. Dus een ander land moet zou moeten betalen voor de slechte resultaten in Nederland.
Het is spijtig voor deze 188 mensen maar er werken meer mensen bij Syntegra die graag hun baan houden.

30 miljoen euro, daar kun je toch al gauw 188 man 4 jaar salaris voor betalen......

"Wereldwijd een winst van 30 miljoen euro" , en toch 188 man eruit. De salarissen bij Syntegra zijn ook al een jaar bevroren: Ik begrijp dat moederbedrijf British Telecom net zoveel problemen heeft als KPN hier, maar er ligt toch ergens een grens ... (30 miljoen euro winst is toch gewoon winst?)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.