Newconomy neemt dienstverlener Citee over

Newconomy heeft de it-dienstverlener Citee overgenomen voor een nog onbekend bedrag. Bij Citee, gevestigd in Den Haag, werken 320 mensen.

Newconomy, dat eerder dit jaar al Explainer en de helft van de aandelen van Elsevier Training overnam, is bezig zich om te vormen van een participatiemaatschappij in een it-dienstverlener. Deze overname past in dat plaatje.
 
Het onbekende overnamebedrag wordt gedeeltelijk betaald met nieuw uit te geven aandelen Newconomy en deels in contanten. Dat laatstgenoemde deel wordt voor de helft uit eigen middelen betaald. Voor de rest van het bedrag wordt, door de verkopende aandeelhouders van Citee, een achtergestelde lening verstrekt. Mensen die meer willen weten over die constructie, zullen moeten wachten op het definitief worden van de transactie. Pas dan zullen er nadere mededelingen over worden gedaan, aldus Newconomy.
 
Het Haagse Citee werd in mei zelfstandig. Of beter: opnieuw zelfstandig, nadat de oorspronkelijke oprichters Budel en Kastelein alle aandelen van het failliete Landis hadden gekocht. Citee haalde over 2001 een omzet van bijna 39 miljoen en een nettowinst van 1,9 miljoen euro. Voor 2002 voorziet Citee een omzetgroei van zo'n 10 procent. Budel en Kastelein zullen worden voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Bestuur van Newconomy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.