Opta krijgt meer invloed in nieuwe wet

In de begin volgend jaar in te voeren nieuwe telecommunicatiewet krijgt telecomwaakhond Opta de bevoegdheid om marktpartijen het werken met duidelijke gebruikersprofielen op te leggen.

Transparantie van telecomtarieven wordt een belangrijk doel van de nieuwe telecommunicatiewet als het aan minister van Economische Zaken Herman Heinsbroek ligt. Hij zegt dit in antwoord op schriftelijke vragen van SP-kamerlid Arda Gerkens.
 
Uit de nieuwe wet moeten betere richtlijnen voortvloeien voor transparantie van tarieven, zodat gebruikers van mobiele telefoniediensten goed inzicht krijgen in de kosten die ze maken. Het wetsvoorstel gaat dit najaar eerst naar de Raad van State. Daarna volgt goedkeuring door de Tweede Kamer. Zomer 2003 moeten alle richtlijnen die uit de nieuwe wet voortvloeien ingevoerd zijn.
 
Heinsbroek wil de aanbieders van telefonie niet dwingen een vastomlijnd formaat te gebruiken voor het communiceren van hun kostprijs. Volgens de minister zou dit aanbieders te veel dwingen in een ict-keurslijf. Hij verwacht dat de nieuwe generatie mobiele telefonie genoeg mogelijkheden heeft om de tariefstelling duidelijk over te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.