Sun biedt scholen gratis Staroffice

Sun Microsystems geeft onderwijsinstellingen over de hele wereld het recht om Staroffice 6.0 gratis te gebruiken. Wereldwijd gaat het om 240 miljoen studenten.

In Europa zullen er naar schatting 18 miljoen studenten gebruik kunnen maken van de software. Ook Nederlandse scholen kunnen gebruikmaken van dit aanbod. Hiertoe zal ook een Nederlandstalige versie van de software beschikbaar komen. Onderwijsinstellingen hebben het recht om Staroffice gratis te gebruiken voor een ongelimiteerd aantal gebruikers.
 
Sun zegt met deze actie studenten en leraren te willen laten kennismaken met open-source-technologie. Maar het speelt natuurlijk ook een rol dat er de laatste tijd op veel scholen, met name in de VS, commotie is ontstaan over dure Microsoft-software. Wie tussen de regels doorleest, zal daarvoor een bevestiging vinden in de woorden van Kim Jones, de vice-president Global Education and Research van Sun: "Sun zet zich in om op internationaal niveau alle onderwijsinstellingen gratis te voorzien van Staroffice. Het feit dat scholen voor de software en de licenties niet hoeven te betalen, maakt Staroffice tot een goed alternatief voor het huidige aanbod office-pakketten in deze sector", aldus Jones.
 
Staroffice 6.0 biedt onder meer een tekstverwerkings-, een spreadsheet- en een tekenprogramma, en programma's voor het maken van presentaties en het bewerken van afbeeldingen. De software functioneert met diverse besturingssystemen, waaronder Linux, Suns eigen Solaris en Windows van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.