Rechtbank keurt herstelplan Versatel goed

De Amsterdamse rechtbank heeft het herstructureringsplan van het in surséance verkerende telecombedrijf Versatel goedgekeurd, waardoor het einde van de surséance binnenkort een feit is.

Op 27 september wordt de uitspraak namelijk definitief en bindend, na het verstrijken van de beroepstermijn. Begin deze maand stemde een groot aantal schuldeisers in met het plan om hun leningen om te zetten in aandelen Versatel. Ook werd het plan op 6 september bekrachtigd door een Amerikaanse rechtbank.
 
Het plan voorziet er in dat circa 1,7 miljard euro aan Versatel-obligaties worden omgewisseld voor cash en ongeveer 80 procent van Versatels aandelen. Versatels bestaande aandeelhouders zullen zo'n 20 procent van het bedrijf blijven bezitten en ontvangenwarrants om tot circa 4 procent van Versatels aandelen te kunnen kopen.
 
Ruim 99,9 procent van de crediteuren, die gezamenlijk ruim 85 procent van Versatels totale schuld van 1,7 miljard euro bezitten, stemden voor het plan. Dat gebeurde tijdens een crediteurenvergadering, die op 9 september plaatsvond bij de rechtbank in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.