Oud-ceo Christine Karman verlaat Tryllian

Oprichtster en oud-ceo van Tryllian, Christine Karman, heeft het bedrijf verlaten. Zij is nog wel adviseur van de Raad van Commissarissen en directie. Jan van der Pouw gaat de onderneming nu leiden.

Tryllian ontwikkelt mobiele agents en heeft inmiddels een tweede versie van de development kit beschikbaar. Toepassingen zijn onder meer gevonden in de verzekeringsbranche, integratie van bedrijfssystemen en eendataingapplicatie via sms en internet. Het gaat er nu om de producten aan de man brengen. Dat vereist commercieel leiderschap.
 
Begin 2001 is een reorganisatie in gang gezet bij het bedrijf om het meer in lijn te brengen met de markt. Het bedrijf is via natuurlijk verloop teruggebracht van zeventig een jaar geleden naar rond de 35 nu.
 
Van der Pouw bekleedde eerder managementfuncties bij Coda, Baan en Amyyon. Hij gaat meer nadruk leggen op verkoop en marketing.
 
Karman, die overigens in mei 2000 al de ceo-functie neerlegde, is samen met Hans Veldhuizen, mede-oprichter van Nedstat, een nieuw bedrijfje begonnen: Izecom, dat producten en diensten levert om e-mail te beschermen tegen ongeautoriseerd lezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-20T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.