Managed hosting door True

KPN en Tui stoppen met TravelPlanet-portaal

 

Het doek valt voor TravelPlanet, het gezamenlijke online initiatief van KPN en de reisorganisatie Travel Unie International (Tui).

TravelPlanet staat inmiddels in de etalage. Op dit moment zijn er gesprekken gaande met diverse kandidaten. Ruim een jaar geleden presenteerden KPN en Tui met veel tamtam TravelPlanet. De ambitie was om van de reissite het grootste travelportaal van Nederland te maken. Maar inmiddels is KPN tot de conclusie gekomen dat het initiatief te weinig rendement oplevert. De opheffing van TravelPlanet past ook in het beleid van het schuldenbelaste telecomconcern dat uiterst kritisch naar zijn niet-kernactiviteiten kijkt.
 
TravelPlanet is niet het eerste internetinitiatief dat KPN aan de kant schuift. In maart vorig jaar trok het telecomconcern al de stekker uit MoneyPlanet, een gezamenlijk online initiatief van KPN met ABN Amro voor het aanbieden van financiële diensten via het internet. MoneyPlanet was toen overigens officieel nog niet in de lucht. Ook hier stuitte het initiatief op een te gering verwacht rendement.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/159540). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×