Europese Unie komt met antwoord op .com

Na het Europees Parlement heeft nu ook de Europese Unie het groene licht gegeven voor de introductie van het nieuwe .eu top level domein (tld).

Het .eu-tld moet, als het aan de EU ligt, de toonaangevende extensie voor pan-Europese internetsites worden en is met name bedoeld voor bedrijven en instellingen die door geheel Europa opereren. Naast het nieuwe .eu-domein, blijven de afzonderlijke tld's van de diverse Europese lidstaten - zoals .nl, .uk en .fr - gewoon in de lucht.
 
De definitieve doorgang van het .eu-tld werd beslist door de gezamenlijke ministers van Telecommunicatie die begin deze week in Brussel bijeen waren. Europees Commissaris Erkki Liikanen sprak daarbij de hoop uit dat het nieuwe domein zich ontwikkelt tot 'een Europese identiteit voor Europese internetgebruikers'.
 
De Europese Unie is van plan binnenkort het startsein te geven voor een openbare aanbesteding, waarin een non profit-organisatie wordt geselecteerd die het nieuwe .eu-domein gaat beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het werd stilaan tijd dat een tegenpool naar voren werd geschoven voor het Amerikaanse .com.
Hoewel de effectieve start van de registratie van het .eu-domein nogal wat heisa zal veroorzaken in Europa verwacht ik echter geen grote verandering in het domeinnaam-landschap.
Veel bedrijven zijn immers al vanaf de eerste berichten over dit nieuwe domein aan het azen op hun eigen domeinnaam. Wat natuurlijk iedereen vreest is dat een groot deel van alle nieuwe domeinnamen zal worden geregistreerd door bedrijven die nu al een .com- of .(landcode)-domein hebben. Omdat bedrijven nu éénmaal zijn gericht op een zo groot mogelijke afzetmarkt zullen de registraties van deze domeinnamen behouden blijven, wat betekent dat de release van dit .eu-domein niet bepaald een uitbreiding betekent voor het domeinnaam-landschap.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.