Jan Soldaat in Skopje leest 'nieuwe' krant

Dankzij twee digitale krantenkiosken kunnen Nederlandse soldaten in Camp Fox te Skopje, Macedonië, dagelijks de laatste editie van hun favoriete krant op A3 printen.

De Koninklijke Nederlandse Landmacht is het eerste leger ter wereld dat zijn militairen de 'krant van vandaag' bezorgt. De digitale krantenkiosk van PEPC Worldwide print op dit moment de laatste editie van 96 kranten uit 43 landen.
 
Sinds Nederland het commando over de Navo-troepenmacht in Macedonië overnam, hebben de militairen het vrijwel steeds met 'oud nieuws' moeten doen. Kranten waren vaak al vier of vijf dagen oud als ze op Camp Fox aankwamen. Bovendien kwamen de dagbladen onregelmatig binnen. Majoor Rob Annink, woordvoerder van de troepenmacht in Macedonië, is tevreden met de krantenkiosken. "We weten nu op de dag zelf wat er thuis speelt; het geeft ons het gevoel dichter bij huis te zijn."
 
PEPC Worldwide is een wereldwijde distributeur van digitale content, afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. Het bedrijf is gevestigd in Den Haag en heeft kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-25T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.