ZyLAB koopt rechten naamgenoot VS

Het Amsterdamse ZyLAB Technologies koopt alle intellectuele eigendommen van haar Amerikaanse partner ZyLAB International.

Het Amerikaanse bedrijf werd in 1983 in Chicago opgericht en was de eerste leverancier van software die elektronische documenten op volledige tekst kon doorzoeken. In 1988 werd ZyLAB Technologies in Amsterdam als onafhankelijk bedrijf opgericht. Die onderneming nam de productontwikkeling en distributie buiten Noord-Amerika op zich, terwijl ZyLAB International zich juist concentreerde op de Noord-Amerikaanse markt.
 
Onder meer de merknamen, onderdelen van de zoekmachine, zoekalgoritmes, copyrights en domeinnamen behoorden toe aan ZyLAB International, dat deze eigendommen nu overdraagt aan de Amsterdamse onderneming. ZyLAB International staakt verder haar activiteiten.
 
Een aantal ex-werknemers maken een doorstart onder de naam iTenio die voor het Nederlandse bedrijf optreedt als niet-exclusieve wederverkoper op de Noord-Amerikaanse markt. ZyLAB Technologies wil op korte termijn een eigen kantoor in de Verenigde Staten openen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-26T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.