KPN koopt transatlantische capaciteit

KPN heeft met de eigenaren overeenstemming bereikt over de aankoop van de capaciteit die KPNQwest bezat op de zeekabel TAT 14.

Van de kabel, die onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk verbindt met de Verenigde Staten, had KPNQwest bijna 8 procent in eigendom, goed voor een huidige capaciteit van vijftig Gigabit.
 
KPN nam deze zomer eerder in Nederland, Duitsland en Engeland netwerken over van de failliete joint-venture. De Nederlandse telecomonderneming is nog in onderhandeling over het Belgische netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik lees al maanden berichten over KPN die delen van de falliete boedel van KPNQuest opkoopt en vraag me elke keer af of de volgende stelling klopt: KPN koopt haar eigen netwerk weer terug.
Toelichting: voordat KPN & Quest gingen samenwerken had KPN substantiele netwerken in de genoemde landen. Die zijn samen met de netwerken die Quest had "opgegaan" in de Joint Venture (daarnaast het de JV natuurlijk ook wel wat nieuwe netwerken aangelegd). Het lijkt er echter op dat KPN nu hun "eigen" netwerken weer terugkoopt van de failliete JV. Is dat zo?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.