Ericsson schrapt in Nederland 300 banen

Ericsson stopt met alle alle R&D-activiteiten in Enschede. Dat deelt het bedrijf vandaag aan haar personeel mee. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2003 alle activiteiten zijn beëindigd. Vakorganisaties en ondernemingsraad zijn van dit besluit op de hoogte gebracht.

De volgende weken worden gebruikt om vast te stellen hoe de implementatie zal plaatsvinden. Voor de R&D-activiteiten in Emmen wordt overleg gevoerd met een aantal partijen. Voor Ericsson in Emmen blijven 25 medewerkers werkzaam, gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. De R&D-divisie in Rijen is een structureel onderdeel van Ericsson R&D Global.
 
De reden van deze herstructurering is een verdere concentratie van R&D-centra wereldwijd om meer efficiëntie te bereiken en kosten verder te verlagen. Het maakt deel uit van de in juli aangekondigde maatregelen. Door deze herstructering komen circa driehonderd arbeidsplaatsen te vervallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.