Personeel KPN laakt hoge werkdruk

Uit een enquête van vakbonden onder het KPN-personeel blijkt dat veel werknemers last hebben van hoge werkdruk. Bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer heeft beterschap beloofd.

Dit zegt Dammis de Geus, woordvoerder van CNV Publieke Zaak, één van de vier vakbonden die de enquête organiseerde en betrokken is bij het overleg met de directie van KPN. "Mensen zitten niet zo goed in hun vel, omdat ze met minder personeel dezelfde werklast moeten dragen. Daarbij komt dat managers een erg zakelijk aanpak hanteren, waardoor het sociale karakter dat KPN juist vroeger zo kenmerkte totaal verdwenen is."
 
Scheepbouwer heeft in het overleg met de bonden deze week toegezegd maatregelen te nemen om de werksituatie te verbeteren. In hetzelfde overleg hield de topman vast aan de voorgenomen reductie van 5280 banen. De vakbonden zijn er niet gerust op dat het hierbij blijft. "Scheepbouwer heeft in het overleg heel duidelijk aangegeven dat hij vooralsnog geen aanleiding zag voor een nieuwe ontslagronde. Dat is geen harde toezegging dat nieuwe ontslagen niet aan de orde zijn", aldus De Geus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is niet zo gek ook want er zijn nog reorganisaties aan de gang waar de buitenwereld denk ik geen weet van heeft.
Maar dat is niet zo gek als het raad van bestuur en makkers met de oren dicht zitten voorlopig ziet het er naar uit dat er denk ik zo'n 1000 medewerkers uitgaan en dan praat ik alleen over kpn entercom

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.