CMG en Logica koersen af op fusie

CMG en Logica voeren fusiebesprekingen. Beide partijen bekijken of een fusie interessante kostenbesparingen oplevert.

Bovendien ontstaat er door de combinatie CMG/Logica een van de grootste ict-dienstverleners in Europa. Een mogelijke samensmelting betekent ook een bundeling van de sms-software-activiteiten. Die van het Brits/Nederlandse CMG draaien overigens momenteel beter dan die van het Britse Logica.
 
Mocht de fusie gestalte krijgen, dan krijgen de CMG-aandeelhouders 40 procent van de aandelen en die van Logica 60 procent. De rol van baas in het nieuwe fusiebedrijf is weggelegd voor Logica-voorman Martin Read. CMG-bestuursvoorzitter Cor Stutterheim zal plaatsnemen in de raad van bestuur zonder uitvoerende bevoegdheden. Een boekenonderzoek staat op stapel. De eventuele transactie zal met gesloten beurzen plaatsvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemde combinatie Logica-CMG. Volgens mij draaien beide vrij slecht. Het is maar de vraag of deze combinatie het kan opnemen tegen een IBM, Cap Gemini en Atos Origin. Volgens mij komen deze bedrijven als winaar uit de malaise in de IT sector.

Dit gaat echt verkeerd !twee compleet andere culturen en ook nog eens twee bedrijven die dezelfde diensten verlenen. Het zijn geen bedrijven die elkaar aanvullen wat als gevolg zal hebben dat er gevochten zal worden om het werk. Hiernaast wordt gesproken over kosten besparingen. Met andere woorden: we doen hetzelfde en door de fusie kunnen we dit met minder mensen ! Nog meer ontslagen dus ! We denken weer eens alleen aan de aandeelhouder en niet aan de medewerker ! Kijk eens naar de enige echte goede fusie in IT land: De fusie tussen ATOS en ORIGIN: twee bedrijven die elkaar aanvullen. Hiernaast is dit o.a. ook door de overname van KPMG past echt 1 van de grootste IT bedrijven in Europa. CMG LOGICA bljift een kleine speler.

Ondanks de negatieve reacties op dit bericht zover: even iets anders.
Gaat het zo slecht met CMG? CMG heeft het afgelopen half jaar 11% winst mogen maken. De onstalagen in Noord Nederland was en regionale maatregel. In de media wordt direct gesproken over massaontslag. In totaal zijn echter
/- 100 van de 6500 werknemers ontslagen. Veel minder dan bij concurrenten van CMG.
Nu terug naar de fusie. Een fusie tussen CMG en Logica is de juiste zet. Door deze fusie zal één van de grootste IT partijen onstaan die de concurrentie aankan met de Amerikaanse concurrentie. Overhead kosten kunnen juist omlaag gebracht worden.
Eindelijke weer eens goed nieuws in de IT brance!

Ik snap deze overname niet vwb Nederland. Logia heeft hier maar ong. 400 mensen terwijl CMG een kleine 6000 mensen in dienst heeft (in Nederl)

Fusie CMG Logica?
Kostenverhoging door botsing der cultueren!

Dat het slecht ging met CMG was wel duidelijk. Maar niet gedacht dat ze zouden worden overgenomen.
Strafbankje voor Stutterheim!
Wel veel overlap en efficiency mogelijkheden o.a. in telecomhoek en SAP.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-08T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.