'Nederland staat met rug naar Europa'

De onderzoeksbureaus zijn het er vrijwel unaniem over eens: eind 2003 wacht de it-markt een opleving. Waarschijnlijk zal de nu nog door een bijna recessie geplaagde Amerikaanse markt de motor vormen.

Daarna zullen sommige Europese landen schoorvoetend volgend. Nederland profiteert in de ogen van sommige onderzoekers te weinig van de potentie van de Europese it-markt.
 
De boodschap tijdens IDC's it-forum, medio vorig maand in Monaco, was helder: 2002 vormt een overgangsjaar na een desastreus verlopen 2001. Pas eind 2003 mogen we weer rekenen op een structurele groei van de Europese uitbestedingen van 7 tot 10 procent. Toenemende bestedingen aan systeemintegratie, mobiele en draadloze toepassingen en beveiliging, en een verdere opmars van internettoepassingen moedigen deze groei aan.
 
Opvallend is de eensgezindheid van de onderzoeksbureaus wat betreft de technologieën en innovaties die de groei eind volgend jaar aanzwengelen. Ook volgens Gartner zijn integratie, verbeterde netwerken en communicatiemiddelen, en e-commercie initiatieven verantwoordelijk voor het herstel van de it-bestedingen. Net als IDC voorspelde Gartner tijdens zijn lentesymposium in het Italiaanse Florence dat de gevolgen van hetgap year 2002 minstens zes maanden voortduren en dat we pas daarna mogen rekenen op een voorzichtige structurele groei van de it-uitgaven.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 18 oktober 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.