Philips doekt afdeling Componenten op

Philips ontmantelt zijn divisie Componenten en brengt de activiteiten van die afdeling onder bij andere bedrijfsonderdelen. Het wil zo de kosten terugschroeven, liet het bedrijf gisteren weten.

De telecommunicatie-activiteiten worden ondergebracht bij Philips Semiconductors en het gedeelte beeldschermen en draadloze communicatie vallen straks onder de afdeling Philips Consumer Electronics. De veelbelovendelcos-schermenproductie (liquid-crystal on silicon) wordt ondergebracht in een nieuw te vormen divisie. Enkele analoge activiteiten worden verkocht.
 
Het hoofdkantoor van Philips Componenten wordt gesloten en de ceo Matt Medeiros verlaat het bedrijf per 1 november. De plannen kosten 175 miljoen euro en moeten 1 januari 2003 volledig uitgevoerd zijn.
 
Ook de divisie Optische Opslag wordt geherstructureerd. Philips hoopt zo terug te keren naar winstgevendheid. De precieze plannen over die reorganisatie worden over acht weken bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-10T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.