Consortium verkiest standaard Open Universiteit

Het IMS Global Learning Consortium heeft vorige week gekozen voor Educational Modelling Language (EML). Dat is een aan de Open Universiteit (OU) ontwikkelde set xml-schema's waarmee onderwijsmethode, -proces en -inhoud kan worden beschreven.

Het moet uitwisselbaarheid en hergebruik bevorderen van elektronische leeromgevingen. IMS, de afkorting staat voor Instructional Management Systems, is een consortium van universiteiten en bedrijven die bezig zijn met e-learning, waarin onder meer Cisco, Microsoft, Blackbord en IBM zijn vertegenwoordigd.
 
"Een mijlpaal", vindt professor Rob Koper, onder wiens leiding de Open Universiteit EML is ontwikkeld. Aan de beslissing gingen maandenlange discussies en onderhandelingen vooraf. Kopers moesten EML wel nog enigszins aanpassen aan de eisen van de andere IMS-leden. Het door IMS goedgekeurde ontwerp maakt gebruik mogelijk op verschillende platformen. Ook maken de schema's individualisering van leerprogramma's makkelijk. Een leerling is zo niet gebonden aan het pad dat de leerkracht uitstippelt, maar kan, als bijvoorbeeld de kennis over een bepaalde module voldoende is, eenvoudig overstappen naar een ander onderdeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-14T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.