Doorstart Aino-MSE definitief van de baan

Vorige week nog was de inmiddels ex-bestuursvoorzitter Willem Haverkamp nog vol goede moed over de overlevingskansen van het failliete Aino-onderdeel Multisystems Engineering.

Er zou een serieuze overnamekandidaat uit de netwerkbranche zijn. Naar nu blijkt heeft deze partij afgelopen weekeinde laten weten toch niet in te zijn voor een overname. Volgens curator Johan Westerhof van het Utrechts advocatenkantoor Holland Van Gijzen is een doorstart van Multisystems Engineering, waar zo'n veertig mensen werken, momenteel niet meer aan de orde. Hij wil de naam van het betreffende netwerkbedrijf niet noemen. "Dat gun ik ze niet."
 
Ook voor het kleine onderdeel Archifact uit Haarlem valt waarschijnlijk het doek. Westerhof meldt namelijk dat er alleen nog een serieuze gegadigde is voor het onderdeel Kreaton (met een twintigtal mensen). Het zou een andere partij zijn dan Centric. Deze automatiseerder maakte vorige week bekend dat het de Aino-onderdelen Aino BV, DIU en Smart heeft opgekocht. Zo'n 275 medewerkers kunnen overstappen. Het betreft hier overigens alleen die mensen die nog werk hebben.
 
De bankzitters gaan niet mee. Mocht de doorstart van Kreaton niet doorgaan dan wacht voor ruim 350 medewerkers definitief ontslag. Toen Aino twee weken geleden het faillissement aanvroeg, werd voor 680 medewerkers ontslag ingediend. Volgens curator Westerhof is het beeld van het aantal mensen dat uiteindelijk op straat komt te staan enigszins diffuus, omdat er inmiddels al een aantal is vertrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik wens alle (ex)medewerkers van Multisystems engineering veel succes. Dit is jullie (incl. alle medewerkers van Aino) niet gegund...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-09T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.