Getronics werkt samen met Symantec

Op de beurs Infosecurity in Utrecht hebben Getronics en Symantec een samenwerkingsverband aangekondigd op het vlak van beveiligingsbeheer. Na Nederland volgen andere Europese landen.

Patrick Dalvinck, directeur Symantec-Benelux, zegt dat zijn bedrijf een jaar geleden 300 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in het beheer van beveiligingsstructuren. Daar kwam nog eens 145 miljoen dollar bij toen de onderneming in juli Riptech overnam. Dit bedrijf bekleedde een vooraanstaande marktplaats op het gebied van beveiligingsbeheer. Door de overname is Symantec wereldwijd nummer 1 geworden op dit terrein.
 
"Veel organisaties hebben tal van puntoplossingen in huis; firewalls, antivirussoftware, noem maar op. En vervolgens raken ze het overzicht helemaal kwijt. Je moet dat namelijk allemaal beheren. Maar de bedrijven hebben meestal de kennis niet om dat goed te doen. Dat nemen wij uit handen met onze dienstverlening. Daarvoor sluiten we dan een service level agreement af", aldus Dalvinck. Hij vertelt vervolgens met de dienstverlening de markt op te gaan en daarvoor een geschikte partner te hebben gezocht.
 
Bert Smit, manager business development bij Getronics, zegt op zijn beurt bij klanten vaak het verzoek te krijgen de beveiliging van infrastructuren te verzorgen. Na te hebben rondgekeken, kwam hij tot de conclusie dat Symantec precies biedt wat nodig is. Vooral het internationale karakter van beide bedrijven heeft ze tot elkaar gebracht. "We beginnen in Nederland en breiden dan langzaam de samenwerking uit in andere landen van Europa", zegt het tweetal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.