It-starter schrijft zwarte cijfers

De Nederlandse starter Datadistilleries boekte over het afgelopen derde kwartaal haar eerste winst. Dat meldt oprichter en directie-voorzitter Marcel Holsheimer.

De orderportefeuille van Datadistilleries groeit volgens de topman gestaag: "Bedrijven staan niet in rijen voor de deur, maar we maken met ingang van het afgelopen kwartaal winst."
 
Het bedrijf levert software voor het ter plekke voorspellen van wensen van klanten, op basis van de in de bedrijfsdatabases aanwezige informatie. De software gaat zo verder dan ander statistische gereedschappen, die meestal pas achteraf rapporteren. De software is gewild bij bedrijven met veel klant-contacten. Ze verbeteren er de effectiviteit van hun call-centres of direct-mailings aanzienlijk mee, aldus Holsheimer.
 
Het bedrijf is een afsplitsing van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI), opgericht in 1995. Holsheimer weet zich onder meer gesteund door durfkapitalisten Gilde en Capital Z. Ook Accenture heeft een belang. Datadistilleries heeft kantoren in Nederland, Engeland, Duitsland en België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-17T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.