Erp-pakket integreert vleesverwerkende industrie

Het in de vleesverwerkende industrie gespecialiseerde Amerikaanse machinebouwbedrijf Townsend nam een jaar geleden de Nederlandse concurrent Stork Protecon Langen over.

Het samenvoegen van de twee automatiseringssystemen bleek niet in een handomdraai geregeld. De Nederlanders in Oss werken met Pius op een VAX VMS-systeem, de Amerikanen draaien (het Nederlandse) Symix. "Die twee verschillen zo sterk, er waren momenten dat de linkerhand van de logistieke en financiële afdeling niet meer wist wat de rechter deed", vertelt Rob Veldhuis, ict-manager bij Townsend.
 
Oss is inmiddels met een vaste lijn verbonden aan het Symix-systeem: "Als er iets misgaat, moeten we daar medewerkers uit hun bed bellen." Om aan de communicatieproblemen een eind te maken, besloot het bedrijf een nieuw systeem aan te schaffen. Navision en Epicure legden het onlangs in tests door kleine gebruikersgroepen af tegen het erp-pakket van het Zweedse IFS, dat door Veldhuis naar voren was geschoven. Voor de 110 gebruikers in Oss implementeert IFS nu haar erp-pakket. "Volgend jaar beginnen we in de VS."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-21T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.