Ict-sector blijft belangrijk voor economie

In 2001 is 9 procent van het bruto binnenlands product (bbp) gerealiseerd door de honderd grootste ict-bedrijven actief op de Nederlandse markt, met slechts 2,4 procent van de werkzame beroepsbevolking.

Deze cijfers zijn afkomstig uit deComputable 100, een speciale uitgave die Computable volgende week publiceert. Uit dit onderzoek blijkt dat de ict-sector een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse economie, ondanks de grote klappen die veel bedrijven het afgelopen jaar hebben moeten incasseren.
 
De honderd grootste ict-bedrijven in Nederland zetten in 2001 bijna 37,5 miljard euro om met 175 duizend medewerkers. Het leeuwendeel van de ondernemingen in deComputable 100 behoort tot de dienstverlenende bedrijven. De meeste telecombedrijven staan hoog in de top 100 op basis van hun omzet, al zijn in die sector ook de grootste verliezen te noteren. Door de dominantie van dienstverlenende bedrijven staan er aanzienlijk minder hardwarefabrikanten en softwareleveranciers in deComputable 100, respectievelijk dertien en vijftien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-31T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.