Pink levert infrastructuur Politiecentrale

De politiekorpsen in Zeeland, Brabant en Limburg centraliseren hun it-afdelingen. Pinkroccade levert de infrastructuur voor dertien miljoen euro. Het contract is voorlopig voor vier jaar.

"Dit soort opdrachten krijgen we graag. Zeker in deze tijd", licht Pinkroccade-woordvoerder Dirk Nijdam toe. "Het gaat hier om een zogenaamde gespiegelde inrichting waarbij op twee verschillende locaties een identiek opererend rekencentrum staat. Het wordt een combinatie van Open-VMS, Unix, Windows, Citrix en Exchange. De Cisco-netwerken worden opnieuw ingericht en voor de dataopslag wordt gebruik gemaakt van een storage area network."
 
In Tilburg worden de it-afdelingen van de zes politiekorpsen samengebracht. Het moet gegevensverwerking en -uitwisseling tussen de 8500 agenten vergemakkelijken. Naast de inrichting van dit nieuwe rekencentrum mag Pinkroccade ook zesduizend werkplekken opnieuw inrichten.
 
In elk van de zes politieregio's komt een helpdesk. Een woordvoerster: "Daar werken soms agenten, maar meestal zijn het van buiten de politie aangetrokken automatiseerders. De it-taken zijn in de loop der jaren een stuk complexer geworden."
 
De zes zuidelijke korpsen zijn de eerste die hun it-infrastructuur op deze manier centraliseren. Volgens plan moeten de andere politieregio's volgen; uiteindelijk wil de centrale dienst voor Informatie en Automatisering zes van deze rekencentra inrichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-28T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.