Besluit over DTO met een week uitgesteld

Het besluit over de verkoop van DTO is een week opgeschoven. Leden van het Politiek Beraad van Defensie hebben meer tijd nodig om goed beslagen ten ijs te komen.

Er liggen drie rapporten, waaronder één van TNO, die ingaan op de kwestie of en hoe de Defensie-automatiseerder kan worden verkocht. Centrale vraag daarin is of er een ontvlechting kan plaatsvinden van DTO en het glasvezelnetwerk Nafin.
 
De medewerkers van DTO maken zich grote zorgen over de mogelijke verkoop. Zij vrezen dat Defensie de automatisering met 1800 medewerkers uitbesteedt om aan nieuw gestelde bezuinigingseisen te voldoen. De medezeggenschapscommissie (mc) van DTO zocht vorige week de publiciteit. Zij stuurde een brandbrief naar minister Korthals en de Kamerleden, en plaatste deze brief later in de week als protestadvertentie in NRC Handelsblad. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie was die laatste actie onnodig en zorgde het voor gefronste wenkbrauwen bij de top van het departement. "De bezwaren van de mc waren namelijk al luid en duidelijk overgekomen na het sturen van de brief aan de minister." Bovendien wijst hij erop dat de mc een gesprek heeft gehad met secretaris-generaal Dirk Barth die aangaf dat de bezwaren zeker in de besluitvorming worden meegenomen.
 
Ook de directeur van DTO - generaal-majoor Rob van de Werken - was niet blij met de publieke actie van zijn personeelsvertegenwoordiging en heeft om een gesprek gevraagd. De mc kreeg wel veel adhesiebetuigingen van de eigen medewerkers en klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.