Unit 4 Agresso doet Isah van de hand

Het management van Isah, producent van op productieprocessen georiënteerde softwareprogramma's, heeft met Unit 4 Agresso overeenstemming bereikt om de onderneming 'uit te kopen'.

Daarmee komt Isah weer in handen van oprichter Paul van Abeelen. Unit 4 Agresso wil zich concentreren op de kernactiviteiten en daarin is geen plaats voor Isah. "Net als de verkoop van Bestmate eind vorig jaar, past deze stap in de strategie van Unit 4 Agresso", aldus financieel-directeur Edwin van Leeuwen.
 
De samenwerking tussen Unit 4 Agresso en Isah dateert van september 1998. Toen nam eerstgenoemde een belang van 30 procent in de softwarebouwer. Een jaar later werd dit belang uitgebreid naar de volle 100 procent. Belangrijkste reden: de productieprocessen-software sloot goed aan bij de administratieve en logistieke software van Unit 4. Drie jaar later blijkt het verstandiger dat de beide bedrijven weer ieder zijn eigen weg gaat.
 
Hoewel de ict momenteel in moeilijk vaarwater zit is Van Abeele overtuigd van de mogelijkheden om als zelfstandige onderneming door te gaan. De omzet van Isah wordt voor dit jaar ingeschat op zeven miljoen euro. Er werken 72 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Verzelfstandiging Isah.
Dit bericht geeft aan dat Isah in enkele maanden tijd van ruim 130 personeelsleden is terug gebracht naar ca. 70. Dat is een vermindering van 45%. Ik heb daar geen persbericht van gezien! Ik ben erg benieuwd wat het echte verhaal is met betrekking tot deze verzelfstandiging?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-24T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.