Woningcorporatie legt breedband in Osdorp

Woningmaatschappij Het Oosten uit Amsterdam vangt het wegvallen van internetaanbieder Bredband Benelux op met Concepts ICT uit Breda. De wijk Amsterdam-Osdorp krijgt weer breedband.

Het Zweedse Bredband hief in oktober vorig jaar, gedwongen door het tegenvallen telecomklimaat, de Nederlandse tak op. Dit was in eerste instantie een tegenvaller voor het project Kenniswijk (http://www.computable.nl/artikels/binnlan2/n4401s06.htm), maar ook voor Het Oosten.
 
Die heeft nu een contract getekend met Concepts ICT (http://www.concepts-ict.nl/) om het Zuidwest-kwadrant van Osdorp met breedbandverbindingen aan Internet te koppelen. Dit glasvezelnetwerk verbindt vanaf december dit jaar 262 zogeheten ict-woningen.
 
Deze huizen bevinden zich in de Ekingenstraat, Hertingenstraat en Lederambachtstraat in Amsterdam. De eigenaren van die woningen betalen een bedrag van vijftig euro per maand voor de 10 Mbps (Megabit per seconde) internetverbinding.
 
Deze verbinding is symmetrisch ingericht, wat inhoudt dat up- en downloadsnelheden hetzelfde zijn. Dit in tegenstelling tot Adsl (asynchronous digital subscriber line) wat via reguliere telefoonlijnen loopt en waarbij de downloadsnelheid hoger ligt dan de uploadsnelheid.
 
De woningcorporatie hanteert wel een datalimiet van 100 GB per maand. Deze telt niet alleen voor up- en downloads, maar ook voor websurfen en bezoek aan de homepage waar gebruikers 20 MB opslagruimte voor krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.